RJsson

Hahaha!
När jag läste kommentarerna till denna artikel på Dagens Vimmerby:s facebook-sida blev jag full av hånskratt.
 
https://www.dagensvimmerby.se/nyheter/e/138017/omfattande-skadegorelse-i-vimmerby-inatt/
 
Förmodligen ett gäng ungdomar som hade dragit omkring på natten och vandaliserat lite, såsom unga ibland gör och har gjort. Rädda människor i kommentarerna undrar "Vad som händer med Vimmerby" och någon säger att "Vimmerby har blivit värsta gangsterstaden".
 
Att de reagerar så starkt på sådant säger allt om hur tryggt och bra Vimmerby-borna haft det alldeles för länge. De har aldrig varit utsatta för riktigt grov brottslighet, ni vet sådant som förekommer nästan dagligdags i andra större svenska städer och förorter idag. Det har gjort folket i Vimmerby fega och rädda och de skriker högt så fort någon "inte beter sig som man ska".
 
I förra inlägget länkade jag till en artikel i Dagens Vimmerby där det framgår att Vimmery är en av Sveriges tryggaste och lugnaste städer/ kommuner. Kanske behöver det bli en ändring på det för att folket i denna småstad ska vakna upp och se att världen inte är så trygg och lugn som tillvaron i lilla Vimmerby.
 
Jag applåderar och skrattar varje gång jag läser i DV att något allvarligare brott har begåtts i byhålan, och ännu mer när jag läser kommentarerna på DV:s sida på Facebook hur rädda folk som bor här är för så lite.
 
Kanske finns det "hopp" trots allt ;)